Ägghalvor med citronkräm

NYHET
Ägghalvor med citronkräm
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Ägghalvor med citronkräm

8 ingredienser

30 min

Ett måste på Catarina Königs julbord! Ägghalvorna till buffén blir extra lyxiga med citronkräm och löjrom - älskas även av barnen i familjen!

Stolt sponsor IKEA

Ikea tipsar - allt för jul och nyår
Sponsrat
Ikea nyår

Ikea tipsar - allt för jul och nyår

Duka upp till en härlig jul- eller nyårsmiddag. Hos Ikea hittar du alla tillbehör!

Läs mer

Ingredienser

5 - 10 portioner
  • 5 ägg (storlek L)
  • 1,5 dl smetana
  • 0,5-1 citron, zest
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • 1 rödlök, finhackad (liten)
  • 100 g löjrom
  • dill

Gör så här

  1. Koka äggen i 8 minuter.
  2. Häll sedan av vattnet från äggen och spola dem med kallt vatten.
  3. Låt sedan äggen ligga och dra i kastrullen för perfekt insida.
  4. Skala äggen och låt dem svalna helt. (Går bra i kylen).
  5. Vänd ihop smetana med rivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar. Lägg krämen i en spritspåse.

Servering

  1. Finhacka rödlök.
  2. Halvera äggen och lägg dem på ett fat. Om ägghalvorna inte ligger still på fatet är vårt tips att skära bort en tunn bit av undersidan så ligger de stadigare.
  3. Spritsa en rejäl klick citronkräm på varje ägghalva och gör en liten grop i varje med hjälp av baksidan av en tesked.
  4. Lägg en klick löjrom i varje håla och toppa med finskuren rödlök.
  5. Dekorera med dill.