Cocotte med pepparrotsägg och rödbetsgravad lax

Foto: Tv4
Cocotte med pepparrotsägg och rödbetsgravad lax
11 ingredienser
Pepparotslagrade ägg i cocotte som serveras med rödbetsgravad lax och trädgårdsmajonnäs.
Ingredienser
Cocotte
- 200 g mangold
- 4 pepparotsägg
- 4 msk grädde
- matfett
- gräslök, finskuren
- salt
- svartpeppar
- malen muskot
Till servering
- 1,5 dl majonnäs
- 4 skivor rödbetsgravad lax
- blandade örter efter säsong t ex kirskål, vinbärsblad, harsyra
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Strimla mangold och tvätta noga, fräs sedan i matfett i stekpanna till fin färg.
- Ta fram fyra små cocotter, smörj insidan med matfett och klä sedan med den stekta mangolden. I botten lägger du fint skuren gräslök.
- Knäck ett ägg och tillsätt 1 msk grädde i varje form. Salta, peppra och toppa med en nypa muskot.
- Grädda i ca 10 minuter, eller tills vitan stelnat och äggen fått fin färg.
- Ställ cocotten på en tallrik, intill arrangeras en skiva lax och några klickar majonnäs. Toppa med strimlade örter