Ägg royale med ogräs

Ägg royale med ogräs
Foto: TV4
Douglas Tjärnhammar-Alm - KK 2019
Douglas Tjärnhammar-Alm - KK 2019

Ägg royale med ogräs

Av: Douglas Tjärnhammar-Alm

Från: Kockarnas kamp

18 ingredienser

45 m

En lyxig variant av äggröra som serveras med en örtpesto på nässlor, grönsakssmör och blandade örter och ogräs.

Ingredienser

portioner

Ägg royale

  • 200 g gräddmjölk
  • 1 ägg (stort)
  • 1 äggula

Örtpesto

  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 50-75 g potatis, kokt
  • 1,5 dl kallpressad rapsolja
  • nässlor, ramslök, kirskål, färska örter (massa massa massa nässlor och örter)
  • salt
  • peppar

Grönsakssmör

  • ca 25 g smör
  • 1 schalottenlök, hackad (liten)
  • salt
  • strösocker
  • 0,5 citron, skal och saft
  • ärtor
  • blandade bönor

Servering

  • ogräs
  • färska örter

Gör så här

Ägg royale

  1. Värm upp gräddmjölken med önskade kryddor och smaksättning, till exempel muskotblomma, långpeppar och nejlika. Väg ägget och tillsätt sedan äggula tills det totalt väger 110 g. Blanda med gräddmjölken och baka av i små smorda formar på 90 grader ånga i ca 15 minuter.

Örtpesto

  1. Mixa alla gröna blad med potatis och olja tills slätt. Smaka av med mer gröna blad och örter. Mixa stötvis med solrosfrön så det blir “chunky” bitar i peston.

Grönsakssmör

  1. Smält smör och koka löken i smöret, blanda i citron, salt och socker. Vänd ner dina skalade, ansade och spritade bönor och ärter.