Ägg- och ansjoviskaka
Foto: TV4
Ägg- och ansjoviskaka
Ingredienser
- 1 gul lök, finhackad (stor)
- 1 förp ansjovisfilé [125 g]
- 5 ägg
- 4 dl het mjölk
- salt
- svartpeppar
- 1 msk vetemjöl
- gräslök, hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en brödform noga. Fräs löken blank, lägg den i formen. hacka ansjovisen grovt och lägg över.
- Vispa ihop ägg salt och peppar och mjöl. Slå mjölken över under vispning. Rör ned lite gräslök. Slå smeten i formen.
- Ställ formen i vattenbad. Täck den med folie och stick några lufthål. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills äggstanningen stelnat.
- Låt den vila i formen en stund och vänd sen upp den och garnera med gräslök.