Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Ägg- och ansjoviskaka
Foto: TV4
Ägg- och ansjoviskaka
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Köket.se
8
ingredienser
God bufférätt.
Buffémat
Fest
Ingredienser
portioner
1 gul lök, finhackad (stor)
1 förp ansjovisfilé [125 g]
5 ägg
4 dl het mjölk
salt
svartpeppar
1 msk vetemjöl
gräslök, hackad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en brödform noga. Fräs löken blank, lägg den i formen. hacka ansjovisen grovt och lägg över.
Vispa ihop ägg salt och peppar och mjöl. Slå mjölken över under vispning. Rör ned lite gräslök. Slå smeten i formen.
Ställ formen i vattenbad. Täck den med folie och stick några lufthål. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills äggstanningen stelnat.
Låt den vila i formen en stund och vänd sen upp den och garnera med gräslök.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut