After chicken day wok
After chicken day wok
20 ingredienser
30 m
Har du tillagat hel kyckling nyligen? Spara de små kycklingbitarna som finns runt skrovet och gör den här härliga woken!
Ingredienser
- 4 msk sesamfrön
- 1 broccoli, delad i små buketter
- 5 klyftor vitlök
- 1 morot
- 1 gul lök
- 0,5 zucchini
- 6-8 champinjoner, färska
- 1 dl groddar, färska
- 1 röd chilifrukt
- rapsolja (till stekning)
- 1 bit färsk ingefära
- plocket efter gårdagens helstekta kyckling.
- ris (till servering)
- färsk koriander (till servering)
Woksås
- 0,5 dl soja (mild)
- 1 dl vatten
- 1 msk sesamolja
- 1 msk fisksås
- 1 msk honung
- 2 tsk ättiksprit 12 %
- 1 msk majsstärkelse
Gör så här
- Hetta upp en wokpanna och rosta sesamfröna. Häll sedan upp dem i en skål.
- Skölj och skär grönsakerna i 1 cm stora bitar.
- Hetta upp pannan igen och häll olja i den.
- Tillsätt grönsakerna i pannan och höj värmen till max. Låt grönsakerna ligga en stund innan du rör om. Woka grönsakerna hastigt, de ska fortfarande ha sin krispighet kvar.
- Lägg i kycklingen och smaksätt med riven ingefära.
- Häll i woksåsen och rör om och låt koka upp. Lägg upp i skålar och strö över sesamfröna.
- Servera med ris och lite färsk koriander.
Woksås
- Häll majsstärkelse i en kopp, tillsätt vattnet och vispa.
- Häll sedan i övriga ingredienser och vispa ihop.