After chicken day wok

martin löf

After chicken day wok

20 ingredienser

30 m

Har du tillagat hel kyckling nyligen? Spara de små kycklingbitarna som finns runt skrovet och gör den här härliga woken!

Ingredienser

portioner
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 broccoli, delad i små buketter
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 0,5 zucchini
  • 6-8 champinjoner, färska
  • 1 dl groddar, färska
  • 1 röd chilifrukt
  • rapsolja (till stekning)
  • 1 bit färsk ingefära
  • plocket efter gårdagens helstekta kyckling.
  • ris (till servering)
  • färsk koriander (till servering)

Woksås

  • 0,5 dl soja (mild)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 2 tsk ättiksprit 12 %
  • 1 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Hetta upp en wokpanna och rosta sesamfröna. Häll sedan upp dem i en skål.
  2. Skölj och skär grönsakerna i 1 cm stora bitar.
  3. Hetta upp pannan igen och häll olja i den.
  4. Tillsätt grönsakerna i pannan och höj värmen till max. Låt grönsakerna ligga en stund innan du rör om. Woka grönsakerna hastigt, de ska fortfarande ha sin krispighet kvar.
  5. Lägg i kycklingen och smaksätt med riven ingefära.
  6. Häll i woksåsen och rör om och låt koka upp. Lägg upp i skålar och strö över sesamfröna.
  7. Servera med ris och lite färsk koriander.

Woksås

  1. Häll majsstärkelse i en kopp, tillsätt vattnet och vispa.
  2. Häll sedan i övriga ingredienser och vispa ihop.