Bräserad oxsvansragu

Foto: TV4
Bräserad oxsvansragu
8 ingredienser
Bräserad oxsvansragu serveras med ristimbal. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Dryck till maten
Chateau Moulin de Nonnes 2008. Artnr 2152, 93 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- oxsvans
- 1 förp jordnötssmör
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 förp krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 oxbuljong
- ingefära
Gör så här
- Börja med att marinera oxsvansen.
- Bräsera köttet i tio minuter.
- Ta av grytan och tillsätt jordnötssmör, vitlök, krossade tomater, gul lök, tomatpuré, extra vatten samt buljong.
- Låt det bräsera tills oljan från ragun syns (tills det kokat ihop). Detta tar cirka 2.5 - 3 timmar. Köttet måste vara mört!