Bräserad oxsvansragu

Bräserad oxsvansragu
Foto: TV4

Bräserad oxsvansragu

Av: Adjovi - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Bräserad oxsvansragu serveras med ristimbal. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten
Chateau Moulin de Nonnes 2008. Artnr 2152, 93 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • oxsvans
  • 1 förp jordnötssmör
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 oxbuljong
  • ingefära

Gör så här

  1. Börja med att marinera oxsvansen.
  2. Bräsera köttet i tio minuter.
  3. Ta av grytan och tillsätt jordnötssmör, vitlök, krossade tomater, gul lök, tomatpuré, extra vatten samt buljong.
  4. Låt det bräsera tills oljan från ragun syns (tills det kokat ihop). Detta tar cirka 2.5 - 3 timmar. Köttet måste vara mört!