Ädelostbakad kyckling med ugnsstekta päron och rödbetor

Ädelostbakad kyckling med ugnsstekta päron och rödbetor
Foto: TV4

Ädelostbakad kyckling med ugnsstekta päron och rödbetor

Av: Linda - Gällivare

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40m

Saftig kyckling med ädelost tillsammans med söta päron och vackra rödbetor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 fasta päron
  • 800 g rödbeta
  • 2 msk smör & rapsolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör & rapsolja

Ädeloströra

  • 140 g Kvibille ädelost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

Päron och rödbetor

  1. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna.
  2. Lägg klyftorna, var sort för sig, på en plåt med bakplåtspapper. Häll över 2 msk smör och rapsolja. Stek i mitten av ugnen i ca 10 min.

Kycklingfiléer

  1. Krydda kyckling filéerna med salt och peppar.
  2. Bryn dom på båda sidorna i smör och rapsolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.

Ädeloströra

  1. Mosa osten och blanda den med crème fraiche och peppar.
  2. Bred hälften av oströran på kycklingfiléerna ställ in formen på ett galler ovanför päron och rödbetsklyftorna. Stek allt i ca 15 min.

Servering

  1. Servera den ädelostbakade kycklingen med rödbetor och päron samt den resterande oströran.