Ädelostbakad kyckling med ugnsstekta päron och rödbetor

40m
4
Ädelostbakad kyckling med ugnsstekta päron och rödbetor
Foto: TV4

Saftig kyckling med ädelost tillsammans med söta päron och vackra rödbetor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 april 2017
40m
4

Du behöver

  • 3 päron, hårda
  • 800 g färska rödbetor
  • 2 msk smör & rapsolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör & rapsolja

Ädeloströra

  • 140 g Kvibille ädelost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Päron och rödbetor
    Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna.
  3. Lägg klyftorna, var sort för sig, på en plåt med bakplåtspapper. Häll över 2 msk smör och rapsolja. Stek i mitten av ugnen i ca 10 min.
  4. Kycklingfiléer
    Krydda kyckling filéerna med salt och peppar.
  5. Bryn dom på båda sidorna i smör och rapsolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  6. Ädeloströra
    Mosa osten och blanda den med crème fraiche och peppar.
  7. Bred hälften av oströran på kycklingfiléerna ställ in formen på ett galler ovanför päron och rödbetsklyftorna. Stek allt i ca 15 min.
  8. Servering
    Servera den ädelostbakade kycklingen med rödbetor och päron samt den resterande oströran.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept