Adana kebabspett

22 röster
45 m
6
Adana kebabspett
45 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 kruka persilja
  • 800 g lammfärs
  • 1 msk sumak
  • 2 tsk pul biber alternativt chiliflakes eller paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar

Serveringsförslag

  • grillade grönsaker (t ex paprika, tomat och lök)
  • ezme - turkisk tomatsallad
  • pitabröd
  • myntatzatziki

Gör så här

  1. Skala löken. Riv den på rivjärn och pressa ut vätskan genom en finmaskig sil. Häll bort vätskan och behåll lökmassan.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar.
  3. Lägg paprika, vitlök och persilja i en matberedare och mixa ihop till en fin massa.
  4. Häll ner massan i en bunke tillsammans med löken och resten av ingredienserna.
  5. Blanda ihop färssmeten ordentligt.
  6. Kläm fast smeten på grillspett, gärna breda, platta spett av metall.
  7. Grilla i 3-4 minuter på varje sida. Grilla gärna grönsaker bredvid att servera till.
5 juni 2019