Adana kebabspett
Adana kebabspett
13 ingredienser
45 m
Adana kebab är så gott! Kebaben får en fräsch syrlig smak från sumak och blir kryddig från paprikan, löken, persiljan och vitlöken som mals fint och blandas med färsen.
Receptet kommer från Zeinas matlagningskurs - Upptäck Mellanösterns smaker. Gå kursen här.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 kruka persilja
- 800 g lammfärs
- 1 msk sumak
- 2 tsk pul biber alternativt chiliflakes eller paprikapulver
- salt
- svartpeppar
Serveringsförslag
- grillade grönsaker (t ex paprika, tomat och lök)
- ezme - turkisk tomatsallad
- pitabröd
- myntatzatziki
Gör så här
- Skala löken. Riv den på rivjärn och pressa ut vätskan genom en finmaskig sil. Häll bort vätskan och behåll lökmassan.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar.
- Lägg paprika, vitlök och persilja i en matberedare och mixa ihop till en fin massa.
- Häll ner massan i en bunke tillsammans med löken och resten av ingredienserna.
- Blanda ihop färssmeten ordentligt.
- Kläm fast smeten på grillspett, gärna breda, platta spett av metall.
- Grilla i 3-4 minuter på varje sida. Grilla gärna grönsaker bredvid att servera till.