I samarbete med Kökets kurser

Adana kebabspett

14 röster
45 m
6
Adana kebabspett
Foto: TV4

Adana kebab är så gott! Kebaben får en fräsch syrlig smak från sumak och blir kryddig från paprikan, löken, persiljan och vitlöken som mals fint och blandas med färsen.

Receptet kommer från Zeinas matlagningskurs - Upptäck Mellanösterns smaker. Gå kursen här.

Visa mer
45 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 kruka persilja
  • 800 g lammfärs
  • 1 msk sumak
  • 2 tsk pul biber alternativt chiliflakes eller paprikapulver
  • salt, svartpeppar

Serveringsförslag

  • grillade grönsaker (t ex paprika, tomat och lök)
  • ezme - turkisk tomatsallad
  • pitabröd
  • myntatzatziki
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala löken. Riv den på rivjärn och pressa ut vätskan genom en finmaskig sil. Häll bort vätskan och behåll lökmassan.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar.
  3. Lägg paprika, vitlök och persilja i en matberedare och mixa ihop till en fin massa.
  4. Häll ner massan i en bunke tillsammans med löken och resten av ingredienserna.
  5. Blanda ihop färssmeten ordentligt.
  6. Kläm fast smeten på grillspett, gärna breda, platta spett av metall.
  7. Grilla i 3-4 minuter på varje sida. Grilla gärna grönsaker bredvid att servera till.
5 juni 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...