Den optimala tonfiskmackan! En frasig och varm macka fylld med en krämig tonfiskröra med citron och jalapeño samt smält ost. Ät som den är eller lägg till en fräsch sallad på citrondressad romasallad för en komplett middag.
Häll av tonfisken. Skala, halvera och skiva löken tunt. Hacka jalapeñon och persiljan.
Rör ihop tonfisk, majonnäs, jalapeno och citronskal. Smaka av med citronpeppar och salt. Vänd ner persilja och silverlök.
Börja med att lägga hälften av ostskivorna på hälften av bröden. Fördela tonfiskröran på bröden. Lägg på ett till lager ost och därefter resterande brödskivor, tryck till.
Stek två mackor i taget i smör i stekpanna på medelhög värme tills de fått fin färg på bägge sidor.
Lägg över på en bakpappersklädd plåt.
Tillaga i ugnen ca 5 minuter så att osten smälter.
Plocka salladsbladen och lägg i en skål. Vänd runt med citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar.