Adams tuna melt
Adams tuna melt
16 ingredienser
30 min
Den optimala tonfiskmackan! En frasig och varm macka fylld med en krämig tonfiskröra med citron och jalapeño samt smält ost. Ät som den är eller lägg till en fräsch sallad på citrondressad romasallad för en komplett middag.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 2 burkar tonfisk (à 200 g)
- 1 silverlök
- 2 msk inlagd jalapeño
- 2 krukor färsk persilja
- 2,5 dl majonnäs
- 0,5 citron, finrivet skal och saft
- 1 msk citronpeppar
- 16 skivor vitt bröd
- 16 skivor lagrad ost (t ex prästost)
- salt
- smör, till stekning
Sallad till severing
- 1 romansallad
- 0,5 citron, finrivet skal och saft
- olja
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Häll av tonfisken. Skala, halvera och skiva löken tunt. Hacka jalapeñon och persiljan.
- Rör ihop tonfisk, majonnäs, jalapeno och citronskal. Smaka av med citronpeppar och salt. Vänd ner persilja och silverlök.
- Börja med att lägga hälften av ostskivorna på hälften av bröden. Fördela tonfiskröran på bröden. Lägg på ett till lager ost och därefter resterande brödskivor, tryck till.
- Stek två mackor i taget i smör i stekpanna på medelhög värme tills de fått fin färg på bägge sidor.
- Lägg över på en bakpappersklädd plåt.
- Tillaga i ugnen ca 5 minuter så att osten smälter.
- Plocka salladsbladen och lägg i en skål. Vänd runt med citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar.
- Servera mackorna med salladen.