Adams kantarelltoast med parmesan
Adams kantarelltoast med parmesan
19 ingredienser
30 min
En extra lyxig svampmacka med rostat sudegsbröd i botten toppat med en krämig röra på kantareller och grädde smaksatt med parmesan, vitlök och lite citron. Komplettera gärna med en fräsch sallad i vinägrett.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- 400 g kantareller
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl parmesanost, finriven
- citronsaft, färskpressad
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Sallad med syrlig dressing
- 200 g salladsmix
- 0,5 rödlök, tunt skivad
- 1 kruka färsk dill, grovhackad (spara några vippor till garnering av toasten)
- 3 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- salt
- peppar
Gör så här
Kantarelltoast
- Rensa svampen och dela större svampar i mindre bitar.
- Stek svampen på medelhög värme i smör i en stekpanna tills de fått lite färg.
- Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Tillsätt all lök i pannan och fräs ytterligare ca 5 minuter.
- Häll på grädden och låt koka ihop till en krämig konsistens.
- Ta från värmen och tillsätt parmesanen och blanda runt. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.
- Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Under tiden kan du rosta brödskivorna i en brödrost eller i en het stekpanna med smör tills de blir gyllenbruna och krispiga.
Sallad med syrlig dressing
- Skala och skiva rödlöken tunt. Hacka dillen.
- Blanda sallad, rödlök och dill i en skål.
- Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Ringla dressingen över salladen och vänd runt. Fördela svampröran på de rostade bröden. Garnera med dillvippor. Servera genast.