En extra lyxig svampmacka med rostat sudegsbröd i botten toppat med en krämig röra på kantareller och grädde smaksatt med parmesan, vitlök och lite citron. Komplettera gärna med en fräsch sallad i vinägrett.
1 kruka färsk dill, grovhackad (spara några vippor till garnering av toasten)
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt
peppar
Gör så här
Kantarelltoast
Rensa svampen och dela större svampar i mindre bitar.
Stek svampen på medelhög värme i smör i en stekpanna tills de fått lite färg.
Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Tillsätt all lök i pannan och fräs ytterligare ca 5 minuter.
Häll på grädden och låt koka ihop till en krämig konsistens.
Ta från värmen och tillsätt parmesanen och blanda runt. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Under tiden kan du rosta brödskivorna i en brödrost eller i en het stekpanna med smör tills de blir gyllenbruna och krispiga.
Sallad med syrlig dressing
Skala och skiva rödlöken tunt. Hacka dillen.
Blanda sallad, rödlök och dill i en skål.
Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Ringla dressingen över salladen och vänd runt. Fördela svampröran på de rostade bröden. Garnera med dillvippor. Servera genast.