"Vi är som katt och hund i köket"

"Vi är som katt och hund i köket"

Mark Levengood är aktuell med boken Hjärtat får inga rynkor. För Köket.se avslöjar han vem som lagar maten hemma hos familjen Levengood-Gardell, varför han är som en bananasplit samt vem han helst skulle vilja bjuda på middag.

Äter du frukost och i så fall vad äterdu?
– Ja absolut. Jag äter mackor, banan, yoghurt, apelsinjuice samt två dubbla espresso, så att jag kommer igång. För mig handlar frukost och lunch om näring och middag om njutning.

Två dubbla espresso - blir det mer kaffe sedan underdagen?

- Tro mig, jag dricker alldeles för mycket kaffe. Och därför harjag även blivit rätt kräsen, det får till exempel absolut inte varanes cafe

Nämn en av dina favoriträtter samt varför du gillarden?
Biff Rydberg är otroligt gott. Jag gillar enkel, god och balanserad mat.

Hur många gånger i veckan äter du hemlagat? Och vemlagar då maten?
– Ungefär sex dagar i veckan. Jonas och jag delar på hushållsarbetet men jag måste ju erkänna att han är den bättre av oss på matlagning. Jag är en bra middagsgäst men inte lika duktig som middagsvärd. I köket är vi som hund och katt eller olja och vinäger, så därför håller man sig undan när den andre lagar mat.

Nämn en efterrätt du tycker om?
Marängsviss. Jag är överlag väldigt sötsaks benägen. Jag lever efter devisen att man aldrig ska väga sig, däremot ska man heller aldrig byta byxstorlek.

Om du fick välja en frukt, vilken blir detdå?
– Banan!

Vad äter du före du ska sändning?
– Jag äter vad som helst, bara det är mycket. Jag klarar absolut inte av att vara hungrig när jag jobbar.

Vilken mat kan ingen få dig att äta och varför?
– Lever, i alla former. Det både luktar och smakar äckligt. Det ärenligt mig rakt igenom vidrigt.

Vilken maträtt matchar dig bäst personlighets mässigt?

Bananasplit. Jag är mycket banan och mycket sötma.

Vem skulle du vilja äta middag med och varför? (du får välja helt fritt, d.v.s. det kan vara såväl nu levande som döda personer - ex Gustav Vasa...). Vad skulle du då bjuda på?
– Det måste bli Julie Andrews, min stora idol. Jag skulle bjuda henne på wienerschnitzel och vi skulle tala om Österrike.