Timjanstekt lamm med grillad potatis, citron- och vitlökssmör

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Timjanstekt lamm med grillad potatis, citron- och vitlökssmör
9 ingredienser
1h
Lamm och timjan passar perfekt ihop. Citron- och vitlökssmöret smakar läckert till!
Ingredienser
Timjanstekt lamm:
- 800 g lammkotlettrad (eller kotletter)
- 10 g timjan
Grillad potatis:
- 8 potatisar
Citron- och vitlökssmör
- 0,5 citron, raspat skal och pressad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 100 g osaltat smör
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 140 grader. Putsa lammet, krydda med salt och peppar. Bryn det sedan runt om hastigt i en het stekpanna. Plocka bladen från timjankvistarna och lägg dem på köttet.
- Sätt in köttet i ugnen och låt det baka färdigt, det tar cirka 20 minuter.
- Dela potatisarna på längden, pensla snittytan med olivolja, salta och peppra. Grilla snittytan i en het grillpanna och baka sedan klart i en 200 grader varm ugn i cirka 20 minuter.
- Lägg smör, vitlök och citron i en bunke. Vispa smöret vitt och luftigt med en elvisp. Smaka av med salt och peppar.