Grillade prästostbiffar tex mex med rostade palsternackor och färsklök

1 röst
4
Grillade prästostbiffar tex mex med rostade palsternackor och färsklök
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 msk t ex mexkrydda
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 msk salt (efter smak)
  • 100 g lagrad prästost
  • 8 palsternackor
  • 1 knippe timjan
  • olivolja, till rostning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 4 färska lökar

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg och kryddor.
  2. Skär fyra bitar av osten.
  3. Forma fyra biffar, platta ut den något och lägg en bit ost i varje biff.
  4. Skala palsternackan och skär den i klyftor.
  5. Blanda klyftorna med timjan, olivolja, salt och peppar.
  6. Rosta dem i ugnen samtidigt som ni tillagar klart biffen i 180 grader i ca 6 minuter.
  7. Skär av roten på löken och dela dem på hälften.
  8. Olja in dem lätt och grilla dem på ett hett grillgaller i ca 3 minuter på varje sida.
  9. Servera den härliga ostbiffen tillsammans med de grillade sommargrönsakerna.
14 januari 2009