5 snygga rödvinsglas - header

5 snygga rödvinsglas - budget, lyx och mellan

Snygga rödvinsglas kan verkligen lyfta en fin middag och ge en känsla av lyx. Det finns olika former, storlekar och kupor som passar till olika sorters vin och det är inte alltid lätt att välja. Här tipsar vi om 5 snygga rödvinglas - från budget till lyx!

När det kommer till att välja rätt sorts vinglas kan man verkligen nörda ner sig! Generellt sett kan man säga att till kraftiga och sträva rödviner passar en stor kupa så vinerna verkligen får kontakt med syre och öppnar upp sig. Vinglas som är smalare till formen passar bättre till lätta rödviner eller vita viner. Men allra viktigast är såklart att du väljer vinglas som just du gillar!

Lyx  - från Riedel och Eva Solo

Riedel tillverkar högkvalitativa kristallglas för finsmakaren och vinnörden, men även för den mer avslappnade vindrickaren. Varje glas är anpassat efter specifika druvor och vinsorter - för att man ska få ut det absolut mesta av vinet. Vilken vinsort dricker du helst? Börja med de glasen till din samling.

Riedel Zinfandel, Old world syrah och Old world pinot noir, 2-pack 649 kr.

Eva solos ikoniska vinglas med snygga sneda kanter finns också i olika varianter anpassade efter olika sorters viner – från sammetslena viner till torra eller kraftiga.

Eva Solo Bourgogne och Bordeaux, 2-pack 658 kr

Mellan - från Speigelau

Även Speigelau har olika glas för olika sorters viner och tillfällen. Glaset Authentis för rödvin passar perfekt till både vardags och fest! Snygga, prisvärda och goda att dricka ur.

Spiegelau Authentis rödvin, 4-pack för 499 kr

Budget - från IKEA och Lagerhaus

Ikea har mängder med vinglas för olika viner och tillfällen. DYRGRIP rödvinsglas är ett glas att skåla med för såväl helger, vardagar och livliga middagar.

Lagerhaus stilrena och härliga vinglas Berlin fungerar fint till både röda och vita viner, vardag som fest!

IKEA DYRGRIP 39 kr
Lagerhaus vinglas Berlin, 6-pack 350 kr