10 spice crème brûlée med fikonsorbet
10 spice crème brûlée med fikonsorbet
19 ingredienser
1 h + tid i kyl
10 spice crème brûlée med fikonsorbet är en riktigt fetslig dessert, perfekt till helgen!
Ingredienser
- 1 dl mjölk
- 4 dl grädde
- 1 tsk misopasta
- 1 krm malen kanel
- 1 krm malen kardemumma
- 1 krm tahinipasta
- 1 krm sichuanpeppar
- 1 krm malen ingefära
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm stjärnanis
- 1 krm malen kryddpeppar
- 0,5 krm chilipulver
- 6 äggulor
- 1,2 dl strösocker
- rörsocker (att bränna med)
Fikonsorbe
- 500 g färska fikon (eller hallon)
- 200 g strösocker
- 400 g vatten
- 2 dl glykos
Gör så här
- Sjud upp mjölk och grädde med kryddorna.
- Vispa äggula och socker.
- Häll den varma vätskan över äggulan och rör ut ordentligt.
- Häll upp smeten i formar och ställ sedan formarna i en större form med vatten i botten. Ställ in hela den vattenfyllda formen (med småformarna i) i ugnen på 140 grader i ca 40 minuter. Kyl sedan ner.
- Bränn slutligen crème brûléen med ett lager råsocker och servera med fikonsorbet eller hallonsorbet.
Fikonsorbet
- Koka upp ingredienserna och kör sedan i en glassmaskin.