Zucchinisallad

koket.se
Zucchinisallad
Foto: TV4
Maria Zihammou
Maria Zihammou

Zucchinisallad

Av: Maria Zihammou

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 m

"Sallad med snabbrostad zucchini som man smaksätter med god olivolja av fin kvalité vid bordet tillsammans med fruktig granatäpplesirap. Här kan man variera matvete och byta ut mot andra goda gryn som mathavre." /Maria Zihammou

Se Maria Zihammou laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl matvete
  • 1 zucchini, medelstor
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater
  • 300 g jordgubbar
  • 1 dl matyoghurt
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk granatäpplesirap
  • 50 g sötmandel, rostad
  • 2 msk färsk mynta, grovhackad

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Lägg sedan upp matvetet på ett fat eller i en skål.
  2. Dela zucchinin i grova bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och rosta zucchinin i några minuter tills den fått lite färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela zucchinin över matvetet.
  5. Dela tomaterna i halvor eller kvartar.
  6. Snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
  7. Sprid ut tomaterna och jordgubbarna över fatet med zucchinin och blanda runt.
  8. Toppa med tjock yoghurt samt ringla olivolja och granatäpplesirap över.
  9. Toppa salladen med grovhackad mandel och färsk mynta.