Zucchiniplättar med morotstzatziki och fetaost
Zucchiniplättar med morotstzatziki och fetaost
16 ingredienser
35 min
Lättlagad vardagsmiddag med stekta små zucchinibiffar serverade med en variant på tzatziki med morot. Toppa med smulad fetaost och dillvippor vid servering.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 450 g zucchini
- 2,5 msk färsk gräslök, finskuren
- 3 msk färsk dill, finskuren
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 ägg
- salt
- svartpeppar, Nymalen
Morotstzatziki
- 4 dl grekisk yoghurt
- 1 morot (stor)
- 1 klyfta vitlök (stor)
- 0,5 tsk torkad mynta
- salt
- vitpeppar
Topping
- sallad (t ex romansallad eller cosmopolitan)
- 150 g fetaost
- färsk dill
Gör så här
- Riv zucchinin grovt och låt rinna av i ett durkslag. Salta lite lätt så att den vätskar ur sig ordentligt. Skär gräslök och dill fint.
- Vispa samman ägg, mjöl, salt och nymalen svartpeppar. Vänd i zucchini, gräslök, dill, och rör till en jämn fin smet. Smaka av.
- Riv morötterna grovt på rivjärnet och blanda samman med yoghurt, riven vitlök, torkad mynta, salt och vitpeppar.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek plättar av smeten, ett par minuter på varje sida.
Servering
- Lägg ut salladsblad på en tallrik, lägg på zucchiniplättar och en rejäl klick morotstzatsiki. Smula över fetaost och dekorera med finskuren dill.