Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt

45 m
4
Spela video Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt
Foto: TV4

Smakrika biffar med zucchini, lök och parmesan. Serveras med krämig citronyoghurt och spenat- och äppelsallad.

7 september 2015
45 m
4

Du behöver

Zucchinibiffar

  • 3 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • olivolja, att steka i

Citronyoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, rivet zest och saft
  • 1 msk honung
  • salt

Äppelsallad

  • 200 g färsk spenat
  • 1 äpple
  • 0,5 dl rostade mandelflisor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Riv zucchinin och strö 1 tsk salt över. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
  2. Riv lök och vitlök och blanda med zucchinin, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene.
  3. Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
  4. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja, vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel. Servera tillsammans med zucchinibiffar och citronsåsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept