Zeinas vegochili

79 röster
40 min
6
Zeinas vegochili
40 min
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 grön paprika
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g färdigkokta svarta bönor, sköljda och avrunna (1 burk)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 200 g majs (fryst)
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Kryddor

  • 0,5 msk kakao
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk malen spiskummin

Till servering

  • 2 dl cheddarost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka färsk koriander
  • nachochips
  • ris

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja och stek den gula löken tills den får färg. Tillsätt chili, paprika och vitlök, stek lite till.
  3. Tillsätt tomatpuré, kakao och alla kryddor, fräs under omrörning i ca 1 minut.
  4. Häll i krossad tomat, hett vatten och koka upp. Vänd i linser, bönor och majs. Låt grytan koka under lock i ca 30 minuter.
  5. Toppa med crème fraiche, cheddarost och färsk koriander. Bjud med nachochips och ev ris.
  6. Glöm inte att matsortera skal från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din vegochili. /Köket-redaktionen
30 november 2019