Zeinas pizza Apulien
Zeinas pizza Apulien
12 ingredienser
1 h 30 min
Pizza Apulien har sitt ursprung i södra i Italien och har en lite tjockare deg jämfört med den napolitanska pizzan. Här lägger Zeina lite tid på degen och gör den från grunden och tar i stället en genväg med såsen och använder färdig på burk.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 20 g jäst
- 2,5 dl vatten
- ca 4 dl vetemjöl special
- 1 dl durumvetemjöl
- 0,5 dl olivolja, eller rapsolja
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk strösocker
Topping
- 1 burk pizzasås (à 400 g)
- 2 mozzarellaostar
- 6-8 soltorkade tomater
- 1 rödlök
- färsk basilika
Gör så här
- Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter.
- Det bästa är om degen får jäsa i kylen över natten. Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten och täck ordentligt med en plastpåse. Mjöla degen så den inte fastnar. Har du inte tid att vänta så länge så låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 minuter.
- Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut på plåten.
- Toppa med tomatsås, mozzarella, soltorkad tomat, rödlök och baka mitt ugnen i ca 15 minuter.
- Toppa med basilika och servera.