Zeinas pasta alla norma

koket.se
Zeinas pasta alla norma
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas pasta alla norma

11 ingredienser

30 min

En pastarätt med få ingredienser men med otroligt mycket smak. En rätt som lagas i södra Italien sen lång tid tillbaka och fortfarande är lika populär idag, pasta alla norma heter den och det här är Zeinas version av klassikern!

WW ViktVäktarna

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 port spaghetti
  • 2 aubergines
  • 2 konserverade körsbärstomater (á 400 g)
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • ev chiliflakes
  • parmesanost
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Hacka basilikan, spara några blad till garnering.
  2. Tillsätt tomater och hackad basilika i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och ev chiliflaket. Låt koka upp och låt småkoka under lock 20-30 minuter.
  3. Under tiden såsen puttrar skär du aubergine i tärningar och steker i olja i en stekpanna i ca 5-7 minuter, tills de mjuknar och får färg.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara några skedar av pastavattnet och blanda det i tomatsåsen.
  5. Låt auberginen rinna av på hushållspapper efter stekningen.
  6. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Välj om du även vill blanda ner auberginetärningarna i såsen alternativt toppa rätten med dem. Garnera med basilika och servera genast.