Zeinas pasta alla norma

koket.se
Zeinas pasta alla norma
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Zeinas pasta alla norma

15

11 ingredienser

30 min

En pastarätt med få ingredienser men med otroligt mycket smak. En rätt som lagas i södra Italien sen lång tid tillbaka och fortfarande är lika populär idag, pasta alla norma heter den och det här är Zeinas version av klassikern.

Ingredienser

portioner
  • 4 port spaghetti
  • 2 aubergines
  • 2 konserverade körsbärstomater (á 400 g)
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • ev chiliflakes
  • parmesanost
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Hacka basilikan, spara några blad till garnering.
  2. Tillsätt tomater och hackad basilika i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och ev chiliflaket. Låt koka upp och låt småkoka under lock 20-30 minuter.
  3. Under tiden såsen puttrar skär du aubergine i tärningar och steker i olja i en stekpanna i ca 5-7 minuter, tills de mjuknar och får färg.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara några skedar av pastavattnet och blanda det i tomatsåsen.
  5. Låt auberginen rinna av på hushållspapper efter stekningen.
  6. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Välj om du även vill blanda ner auberginetärningarna i såsen alternativt toppa rätten med dem. Garnera med basilika och servera genast.