Zeinas ostpaj med oliver

NYHET
Zeinas ostpaj med oliver
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas ostpaj med oliver

18 ingredienser

En härlig och lättgjord ostpaj med fetaost, lagrad ost och oliver. En rätt som funkar lika bra till vardags som på buffébordet.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

4 - 6 portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten, kallt
  • salt
  • peppar

Äggstanning

  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar

Fyllning

  • 150 g fetaost
  • 100 g riven ost, t ex cheddar och Västerbottensost
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl purjolök
  • ca 20 oliver

Till servering

  • yoghurt
  • färsk persilja, till garnering
  • citron

Gör så här

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform.
  3. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.
  4. Skala och skiva lök, Ansa och strimla purjolök. Skär tomater i skivor och smula fetaost.
  5. Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en separat skål.
  6. Lägg grönsakerna och fetaosten i den förgräddade pajformen. Häll äggstanningen över. Toppa med oliver och riven ost.
  7. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Garnera gärna med färsk persilja och bjud med en klick yoghurt och citronklyfta.