Zeinas chicken á la King
Zeinas chicken á la King
16 ingredienser
45 min
Kycklingfilé i krämig sås med svamp, morot och ärtor serverad med pasta. En lättlagad vardagsmiddag som också passar fint att servera med ris eller potatis.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 250 g champinjoner
- 2 morötter (kan ersättas med 1 röd paprika)
- 100 g frysta ärtor, tinade
- 4 dl vatten
- 3 dl grädde (valfri fetthalt)
- 2 msk vetemjöl
- 1 kycklingbuljongtärning
- färsk persilja, hackad att strö över vid servering
- smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
- salt
- peppar
Till servering
- 4 port pasta (ris eller potatis passar också bra)
Gör så här
- Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär morötterna i slantar. Skär champinjonerna i skivor.
- Stek champinjonerna i en torr panna på hög värme i ca 2 minuter. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Ta upp champinjonerna och lägg åt sidan. Diska inte ur stekpannan.
- Salta och peppra kycklingfiléerna runt om.
- Lägg en stor klick smör i pannan som du stekte svampen i. Rör runt och låt smälta så att smöret tar åt sig smakerna från champinjonerna. Tillsätt lite olja och höj värmen.
- Lägg kycklingfiléerna i pannan och stek på hög värme, 2-3 minuter på varje sida. De ska inte bli genomstekta utan bara få en fin yta (de tillagas sedan igen i såsen). Ta upp och lägg kycklingfiléerna åt sidan.
- I samma stekpanna vänder du i lök, vitlök och morot, stek under omrörning i ca 3 minuter. Vänd i champinjonerna och fräs allting lite snabbt.
- Tillsätt vatten och smula i buljongen. Lägg i kycklingen och låt småkoka under lock ca 10 minuter.
- Häll grädde i en skål, tillsätt vetemjöl och blanda noga så att det är klumpfritt. Häll ner grädden i grytan och blanda runt. Tillsätt ärtorna. Låt grytan puttra utan lock på medelvärme i ca 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja.
- Bjud kycklingen med pasta.