Cheesecake i miniformat med smak av citrusfrukten yuzu. Med en topping av limegrädde och ingefärspäron blir det en fullträff i både smak och konsistens.
Bryn smöret och mixa kexsmulorna och cashewnötterna och blanda sedan samman och tryck ut i botten och gärna med avtagbar botten, ca 20x20 cm i diameter, eller passande silikonform. Det går också bra att baka cheesecaken i små formar om du vill servera dem i miniformat. Tänk då på att anpassa gräddningstiden.
Baka pajskalet i 10 minuter i ugnen.
Vispa färskosten krämig.
Tillsätt 1 ägg och äggulorna ett i taget
Blanda i den kondenserade mjölken och yuzujuicen och rör om till en jämn smet och häll den i pajskalet.
Baka i 20–25 minuter, den ska bara stelna, inte få färg.
Låt pajen svalna något och ställ sedan in den i kylen för att bli helt kall.
Limegrädde
Vispa grädden hårt tillsammans med socker. Blanda i limeskalet.
Spritsa med valfri tyll på cheesecaken.
Ingefärskokt päron
Koka upp vatten och stäng sedan av plattan.
Skala och skär päronen i små tärningar.
Lägg i päronet och ingefäran i vattnet och låt det dra i ca 40 minuter. Toppa cheesecaken med lite ingefärspäron.