Yum cha pancakes

Yum cha pancakes
Foto: Lennart Weibull

Yum cha pancakes

Av: Jonas Cramby

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

“Dessa underbara pannkakor som är fyllda med färsk mango och marshmallowgrädde har funnits länge men är idag en modern kinesisk dessert – och något av det godaste man kan äta.” /Jonas Cramby

Ingredienser

portioner pannkakor

Pannkakssmet

  • 6 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • gul hushållsfärg

Tillbehör

  • 1 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker

Servering

  • 3 mango, mogen

Gör så här

Pannkakssmet

  1. Blanda ingredienserna till pannkakssmeten och låt svälla i kylen minst 1 timme. Tillsätt så mycket hushållsfärg så att smeten får en fin gul färg.

Tillbehör

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten tills det mjuknar. Ta upp ur vattnet, lägg i en kastrull och smält i en skvätt av grädden på låg värme.
  2. Vispa resten av grädden med florsocker. När den börjar tjockna häller du i det svalnade gelatinet och vispar tills grädden är fast.

Tillagning

  1. Stek tunna pannkakorna av pannkakasmeten i en teflonpanna på låg värme. Lägg på ett lock så att ovansidan ångas och blir mjuk och fin. Smeten räcker till 8-10 pannkakor.

Servering

  1. Skala mangon och skär bort köttet från kärnan i två hela bitar. Trimma mangobitarna så att de blir till två stycken cirka 3 x 5 cm stora rektanglar.
  2. Skär ut cirklar, cirka 18 cm i diametern, ur pannkakorna (använd en lagom stor assiett som mall).
  3. Lägg en pannkaka på ett fat med steksidan upp. Klicka på 2 msk grädde mitt på pannkakan och lägg en bit mango med den rundade sidan neråt.
  4. Vik upp två motstående sidor av pannkakan mot mitten. Vik upp de andra två till ett fint paket. Lägg med viket neråt på ett fat och ställ i frysen 1 timme, så att de blir lättare att skära.
  5. Halvera och servera.