Yoghurtsås med persilja och vitost

Foto: Tv4
Yoghurtsås med persilja och vitost
7 ingredienser
15 m
"Krämiga såser med tjock yoghurt är gott att äta till grillat. Här har jag även blandat ner krämig vitost som ger fin sälta till såsen." /Maria Zihammou
Ingredienser
- 150 g vitost (t.ex. travnicki)
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl persilja, finhackad
- 2 dl yoghurt (tjock)
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Dela osten i mindre bitar med en gaffel.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda vitlök med persilja, tjock yoghurt och olivolja i en bunke.
- Krydda med lite salt och peppar, tänk på att osten är salt så var sparsam med saltet.
- Blanda såsen väl och tillsätt sedan osten.
- Häll upp såsen i en skål.
- Toppa gärna med lite extra olivolja.