Yoghurtmarinerat lamm på pasta

Yoghurtmarinerat lamm på pasta
Foto: TV4

Så här marinerar man lammkött i Turkiet och i många andra länder också. Kokt ris passar också till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g benfritt lammkött, i grytbitar
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm ingefära, malen
  • 1 krm muskot, malen
  • 0,5 krm nejlikor, malda

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och kryddor och vänd ned kött. Låt stå och dra några timmar. 2. Lägg över köttet i en sil och låt vätskan rinna av. Bryn köttet i matfett i en panna. Efterstek på låg värme tills det är klart.
  2. Lägg upp köttet med pasta. Strö över persilja och servera med tzatziki blandat med strimlad gurka.
Kommentera receptet

Fler goda recept