Yoghurtmarinerat lamm på pasta

0 röster
4
Yoghurtmarinerat lamm på pasta
Foto: TV4

Så här marinerar man lammkött i Turkiet och i många andra länder också. Kokt ris passar också till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g benfritt lammkött, i grytbitar
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm ingefära, malen
  • 1 krm muskot, malen
  • 0,5 krm nejlikor, malda

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och kryddor och vänd ned kött. Låt stå och dra några timmar. 2. Lägg över köttet i en sil och låt vätskan rinna av. Bryn köttet i matfett i en panna. Efterstek på låg värme tills det är klart.
  2. Lägg upp köttet med pasta. Strö över persilja och servera med tzatziki blandat med strimlad gurka.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept