Yoghurtmarinerat lamm

Yoghurtmarinerat lamm
Foto: TV4

Att marinera i yoghurt lammkött är vanligt t ex i Grekland och Turkiet. Kryddningen kan varieras. Här serveras lammet med pasta. Ris går också bra.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 0,75 kg grytbitar av lamm
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk ingefära, malen
  • 0,5 tsk muskot, malen
  • 1 krm nejlikor, malda
  • 4 portioner pasta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och kryddor, vänd ned köttet och låt dra några timmar.
  2. Låt det rinna av och bryn med matfett i en panna, sänk värmen och stek klart. Räkna med 30 minuter, späd eventuellt med vatten om det blir torrt. Servera med nykokt pasta och strö persilja över.
Kommentera receptet

Fler goda recept