Yoghurtmarinerat lamm

0 röster
4
Yoghurtmarinerat lamm
Foto: TV4

Att marinera i yoghurt lammkött är vanligt t ex i Grekland och Turkiet. Kryddningen kan varieras. Här serveras lammet med pasta. Ris går också bra.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,75 kg grytbitar av lamm
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk ingefära, malen
  • 0,5 tsk muskot, malen
  • 1 krm nejlikor, malda
  • 4 port pasta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och kryddor, vänd ned köttet och låt dra några timmar.
  2. Låt det rinna av och bryn med matfett i en panna, sänk värmen och stek klart. Räkna med 30 minuter, späd eventuellt med vatten om det blir torrt. Servera med nykokt pasta och strö persilja över.
26 januari 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept