Yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch

Yoghurtglass med vit choklad
Foto: Tv4

Yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch

23

16 ingredienser

30 m

Servera en krämig yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch som dessert efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Yoghurtglass

  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 dl turkisk yoghurt

Nötcrunch

  • 100 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g sötmandel
  • 50 g cashewnötter
  • 50 g solroskärnor
  • 2 msk ljus sirap

Servering

  • hjorton
  • strösocker
  • hjortronlikör
  • 1 kvist färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Yoghurtglass
    Smält vit choklad i vattenbad.
  2. Dela äggen och vispa gulorna och socker vitt och luftigt. Vispa vitorna till ett hårt skum.
  3. Vispa grädden och blanda i yoghurten. Rör ihop äggulor med vit choklad, blanda i yoghurtblandningen och vänd till sist ner äggvitorna.
  4. Häll i en bakform och ställ i frysen i 3-4 timmar.
  5. Nötcrunch
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Mixa smör med övriga ingredienser till en smulig massa. Fördela smulorna på en plåt klädd i bakplåtspapper. Baka i 5-10 minuter och låt svalna.
  7. Servering
    Servera glassen med varmrörda hjorton blandat med lite socker och hjortronlikör. Strö på crunch och garnera med en kvist citronmeliss.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kökets kurser
5 konditorsknep - rätt verktyg

5 konditorsknep

Så gör du en perfekt tårta - Teas bästa tips!

Läs mer