Yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch

18 röster
30 m
4

Servera en krämig yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch som dessert efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Yoghurtglass

  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 2,5 dl turkisk yoghurt

Nötcrunch

  • 100 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g mandel
  • 50 g cashewnötter
  • 50 g solrosfrö
  • 2 msk ljus sirap

Servering

  • hjorton
  • socker
  • hjortronlikör
  • 1 kvist citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Yoghurtglass
    Smält vit choklad i vattenbad.
  2. Dela äggen och vispa gulorna och socker vitt och luftigt. Vispa vitorna till ett hårt skum.
  3. Vispa grädden och blanda i yoghurten. Rör ihop äggulor med vit choklad, blanda i yoghurtblandningen och vänd till sist ner äggvitorna.
  4. Häll i en bakform och ställ i frysen i 3-4 timmar.
  5. Nötcrunch
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Mixa smör med övriga ingredienser till en smulig massa. Fördela smulorna på en plåt klädd i bakplåtspapper. Baka i 5-10 minuter och låt svalna.
  7. Servering
    Servera glassen med varmrörda hjorton blandat med lite socker och hjortronlikör. Strö på crunch och garnera med en kvist citronmeliss.

Laddar fler recept...