Yaldas köttbullar med granatäpple och valnötter

Yaldas köttbullar med granatäpple och valnötter
Foto: TV4
Maryam Madaresi
Maryam Madaresi

Yaldas köttbullar med granatäpple och valnötter

24 ingredienser

30 min

De här smakrika köttbullarna med granatäpple och valnötter blir riktigt goda tillsammans med den hemgjorda såsen.

Ingredienser

portioner4 - 6

Kofte Anar

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 dl valnötter, malda
  • 2 msk granatäppelpuré
  • 2 tsk torkad dragon (eller 1 msk färsk)
  • 1 msk torkad persilja (eller 2 msk färsk)
  • 1 äggula, kan uteslutas
  • 0,5 dl ströbröd (eller kikärtsmjöl)
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja (eller smör till stekning)

Sås

  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 3 dl granatäpplejuice
  • 2 msk granatäppelpuré
  • 1 dl valnötter, malda
  • 4 dl vatten
  • olja
  • salt
  • peppar

Servering

  • ris

Gör så här

Kofte Anar

  1. Riv löken fint, eller kör den i en matberedare.
  2. Blanda färsen med lök och resten av ingredienserna.
  3. Forma små köttbullar och stek dem i olja eller smör.

Sås

  1. Finhacka lök och bryn den i olja.
  2. Tillsätt gurkmeja och tomatpuré. Låt det fräsa i ca 1 minut.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka i ca 10 minuter.

Seevering

  1. Lägg köttbullarna i såsen och låt det småputtra i ca 5 minuter. Servera med ris.