Wraps med bärkompott och mjölkchokladkräm

4 röster
60 m
6 wraps

Wraps som efterrätt, visst kan det inte bli annat än succé? Fylld tortillabröden med mjölkchokladkräm och bärkompott.

Visa mer
60 m
6 wraps

Du behöver

  • 6 vetetortillas
  • 50 g mjölkchoklad
  • 100 g grädde
  • 500 g blandade bär
  • 200 g socker
  • 200 g färskost
  • färska bär

Gör så här

  1. Börja med chokladkrämen. Hacka mjölkchokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och slå över mjölkchokladen. Rör om, plasta och ställ in i kylen. Gärna över natten eller tills det är riktigt kall.
  2. Under tiden kokar du kompotten. Blanda 400 g bär med sockret i en kastrull och koka till en kompott ca 15 minuter på spisen (kompotten ska bli 102 grader).
  3. Tillsätt sedan resterande 100 g bär. Häll över i en bunke och låt svalna.
  4. Vispa upp chokladkrämen.
  5. Lägg upp wraps på ett bakplåtspapper och spritsa på lite chokladkräm, bärkompott och spritsa även i lite färskost. Toppa med lite färska bär om du vill.
  6. Rulla ihop och skär upp om önskas eller ät som den är, perfekt take away dessert.
19 augusti 2018

Laddar fler recept