Wrap med hoisinkyckling och sesammajo

Wrap med hoisinkyckling och sesammajo
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Wrap med hoisinkyckling och sesammajo

5

16 ingredienser

30 min

Wrap - bästa snabba middagen som går att variera efter tycke och smak. I denna magiska variant fyller Jennie wrapen med hoisinkyckling, sesammajo och gurka.

Ingredienser

portioner

Five spice krydda

  • 1 tsk sichuanpeppar (eller hel vitpeppar)
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk hel nejlika
  • 1 tsk malen kanel

Övrigt

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk five spice
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 tortillabröd (stora)
  • 1 gurka, i tunna stavar
  • 3 salladslökar
  • salladsblad, i tunna skivor
  • sriracha, till servering
  • rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Börja med tillbehören. Kärna ur gurkan, skiva den och salladslök i stavar. Dela på salladsbladen.
  2. Blanda majonnäs med sesamoljan.
  3. Five Spice
    Mal alla kryddorna i en mortel till fint pulver.
  4. Kyckling
    Skär kycklingen i strimlor över fibrerna.
  5. Stek kycklingen och låt få färg. Strö på five spice och låt fräsa 1 minut under omrörning. Tillsätt 0,5 dl hoisinsås och låt steka med i 1 minut. Smaka av med salt.
  6. Montering
    Bre hoisinsås och sesammajonnäs i wrapbröden, lägg i salladsblad, kycklingen, stavad gurka, salladslök samt eventuellt sriracha. Vik ihop och njut!