Wrap med frasiga morotsbollar och raita

POPULÄRT
koket.se
Wrap med frasiga morotsbollar och raita
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Wrap med frasiga morotsbollar och raita

21 ingredienser

30 min

Jennie bjuder på otroligt goda wraps som hon fyller med krispigt friterade morotsbollar och en sval raita. 

Ha alltid ett lock till hands när du friterar och glöm inte att stänga av fläkten!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Morotsbollar

  • 2,5 dl torkade röda linser
  • 1 ägg
  • 2 morötter
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk garam masala
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl pumpakärnor
  • salt
  • peppar

Till fritering

  • 1 dl pankoströbröd
  • 1-1,5 l olja, till fritering

Raita

  • 3 dl matyoghurt (tjock)
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gurka, tärnad

Tillbehör

  • 1 krispsallad, huvud (eller annan sallad du gillar)
  • 2 tomater, skivade
  • 0,25 gurka, skivad
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 4 libabröd (eller 8 tortillabröd, gärna de större i wrap-storlek)

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten, dra av från värmen och lägg i linserna i 10 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
  2. Blanda yoghurt med 1 riven vitlöksklyfta, torkad mynta och fint tärnad gurka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv morot och vitlök. Blanda med övriga ingredienser i en mixer. Mixa till en grynig smet, den ska inte vara slät.
  4. Forma till små bollar och vänd i panko.
  5. Värm upp oljan till 180°. Fritera bollarna gyllene och frasiga, detta tar ca 3-4 minuter. Låt rinna av på galler.
  6. Värm ev wrapbröden i ugnen.
  7. Lägg morotsbollarna i wrapbröden med salladsblad, tomat, gurka, rödlök och koriander samt yoghurtsåsen, rulla ihop och njut!

Glöm inte att matsortera skal från morot och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda wrap. /Köket-redaktionen