Wokad kyckling och broccoli

Wokad kyckling och broccoli

14 ingredienser

20 min

Letar du efter en enkel, snabb och smakrik middagsrätt? Då behöver du inte leta längre - laga den här enkla woken med maxad smak och som passar perfekt till vardagsmiddag!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond
ToT kycklingfond produktbild

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond

Fonden förstärker smaken av kyckling och passar utmärkt i soppor, såser och grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • olja, att steka i

Sås

  • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 250 g broccoli, delad i buketter
  • cashewnötter, salta

Servering

  • kokt ris
  • sesamfrön
  • salladslök, finhackad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta cashewnötterna i en torr panna och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till såsen i en skål.
  4. Skär kycklingen i jämnstora bitar. Täck över kycklingbitarna i majsstärkelse och stek i omgångar på hög värme i en panna med olja. Kycklingen ska få fin färg.
  5. Tillsätt vitlöken och broccolin och rör om ständigt i 1-3 minuter. Tillsätt såsen och cashewnötterna och stek vidare i 1-2 minuter.
  6. Servera med nykokt ris och toppa med sesamfrön och salladslök.
TIPS!
Fler tips!
Toscansk kycklinggryta med krispig bacon Bong Touch of Taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer