Wokad biff med broccoli

POPULÄRT
koket.se
Wokad biff med broccoli
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Wokad biff med broccoli

12 ingredienser

30 min

Det här är en favoriträtt hemma hos Jennie som hela familjen slukar. Prova du också!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g flankstek
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk japansk soja
  • 3 klyftor vitlök
  • 400 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 dl ostronsås
  • 2 msk svart risvinäger (eller balsamvinäger)
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • neutral matolja, att steka i

Till servering

  • 4 port jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Skär flanksteken i tunna skivor tvärs över fibrerna. Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär broccolin i små buketter.
  3. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja i tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 minut så det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
  4. Hetta upp mer olja till rykande och fräs sedan lök, vitlök och broccoli ca 2-3 minuter under omrörning.
  5. Lägg tillbaka köttet i pannan, häll över ostronsås, vinäger och strö över farinsocker. Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med rostade sesamfrön