Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Wienerschnitzel på skinka
Foto: TV4
Wienerschnitzel på skinka
0
Spara
Av:
Köket.se
9
ingredienser
En klassiker på tallriken.
Fest
Ingredienser
2 skinkschnitzlar
citron, pressad
1 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
2 dl ströbröd
salt
peppar
paprikapulver
rapsolja och margarin till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Klappa ut köttet och pressa en aning citron över. Blanda ströbröd med salt, peppar och lite paprikapulver på en tallrik.
Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt det vila 5 minuter.
Hetta upp olja och margrin i en stekpanna. Stek schnitzlarna frasigt bruna och låt dem sedan rinna av på papper.
Garnera med citronskiva vänd i persilja och sardell. Kokt ris eller pressad potatis passar bra till.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut