Wichudaporns persikobakelse är en riktigt god bakelse med frästa persikor på toppen som fått koka ihop med grädde. Perfekt att servera som en stor kaka eller i små portionsformar.
250 g glass, valfri sort (eller 1 dl vispad grädde)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 100 g smör i en kastrull och låt det svalna.
Separera äggula och äggvita i två olika skålar.
Vispa äggulan med 1 dl av sockret. Tillsätt sedan det smälta smöret, mjölk, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör försiktig ner det.
Vispa äggvitan med resterande 1 dl socker tills du kan vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Rör försiktigt ner äggvitan i smeten som du har i den andra skålen.
Häll i smeten i en smord ugnsform, alternativt fyra små koppar. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter tills kakan är klar (kortare tid om du har mindre formar).
Frästa persikor
Skala persikorna och skär dem i tunna skivor och dela dem sedan på mitten.
Hetta upp en stekpanna med 100 g smör och lägg i persikorna. Tillsätt rörsocker, Xanté och fräs tills sockret har smält. Häll sen i grädden och låt det koka ihop i 5-6 minuter. Låt det svalna.
Servering
Lägg upp kakan på en lagom stor tallrik och lägg på de frästa persikorna och toppa med er favoritglass eller vispad grädde.