Whiskeyglasstårta garnerad med kaffebönor

9 röster
1 h + 2 h i frys
8

Den här glasstårtan med whiskey och kaffe blir ett riktigt lyxigt och gott avslut på middagen. Perfekt dessert att förbereda sedan tidigare och förvara i frysen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h + 2 h i frys
8

Du behöver

  • 2 äggvitor
  • 250 g mandelmassa, riven
  • 3 msk kakao
  • 4 dl grädde, vispad
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kaffe, kallt kokt
  • 1 port espressopulver
  • 5 msk whisky, irländsk

Garnering

  • kaffebönor, hela
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna och blanda ner mandelmassa och kakao. Bred ut i en springform och baka i 10 minuter på 175 grader. Låt sedan svalna i formen.
  2. Vispa grädden och vispa äggulorna med florsockret. Rör försiktigt ner socker/äggblandningen i grädden.
  3. Tillsätt kokt kaffe, espressopulver och whiskey. Häll blandningen över den svalnade botten och frys i minst två timmar.
  4. Tag ut 15 minuter innan servering och skär upp i lagom stora bitar. Garnera med kaffebönor.

Laddar fler recept...