Vol-au-vent med skaldjursstuvning

Vol-au-vent med skaldjursstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vol-au-vent med skaldjursstuvning

16 ingredienser

Vol-au-vent på svenska ”flyg med vinden” är ett luftigt smördegsgaller som ska serveras hett och frasigt. Häll upp den heta stuvningen på ugnshett fat och servera direkt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 färdig vol-au-vent botten
  • 2 port potatismos

Stuvning:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 äggulor
  • 250 g skalade räkor
  • 1 förp tonfisk i vatten
  • 200 g champinjoner (små)
  • 1 förp musslor i vatten
  • 1 avokado, i tunna klyftor
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • dill
  • persilja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och koka 5 min. Krydda. Ta såsen av värmen, rör ned äggulorna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn svampen. Värm vol-au-vent botten några minuter i ugnen.
  3. Vänd ned räkor, delad tonfisk, svamp och musslor i såsen.
  4. Spritsa potatismos runt kanten på botten. Slå på stuvningen, stick ned avokadoklyftor här och där, täck med locket. Garnera.