Vodkapasta med ragu
Vodkapasta med ragu
14 ingredienser
30 m
Har du testat vodkapasta? Den här versionen med ragu är en riktig höjdare! Perfekt till både vardag och helg. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 3.
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- chiliflakes
- 550 g korv, utan skinn (fläsk- och fänkålskorvar)
- 2 tsk fänkålsfrö, krossade
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 4 msk vodka
- 400 g hela konserverade tomater, finhackade
- 2 msk tomatpuré
- 250 ml grädde (extra fet och trögflytande vispgrädde)
- 350 g pasta penne
- 25 g parmesanost, finriven
- 1 dl färsk bladpersilja, grovt hackad
- havssalt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt korven och bryt upp den i mindre bitar med en träslev, stek i ca 6–8 minuter tills köttet är gyllenbrunt.
- Tillsätt fänkålsfrön med vitlök.
- Tillsätt vodka följt av tomater och tomatpuré. Blanda ihop och tillsätt sedan grädden. Rör om och låt sjuda i 20–25 minuter tills såsen har reducerats lite. Krydda efter smak.
- Koka upp en stor kastrull med vatten. Krydda det kokande vattnet och tillsätt pastan. Koka sedan pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
- När pastan har kokat klart så rör ner den i såsen.
- Servera i skålar och toppa med parmesan, persilja och svartpeppar.