Vodkapasta med ragu

Vodkapasta med ragu
Foto: Tv4
Donal Skehan
Donal Skehan

Vodkapasta med ragu

14 ingredienser

30 m

Har du testat vodkapasta? Den här versionen med ragu är en riktig höjdare! Perfekt till både vardag och helg. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 3.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • chiliflakes
  • 550 g korv, utan skinn (fläsk- och fänkålskorvar)
  • 2 tsk fänkålsfrö, krossade
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 4 msk vodka
  • 400 g hela konserverade tomater, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 250 ml grädde (extra fet och trögflytande vispgrädde)
  • 350 g pasta penne
  • 25 g parmesanost, finriven
  • 1 dl färsk bladpersilja, grovt hackad
  • havssalt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt korven och bryt upp den i mindre bitar med en träslev, stek i ca 6–8 minuter tills köttet är gyllenbrunt.
  3. Tillsätt fänkålsfrön med vitlök.
  4. Tillsätt vodka följt av tomater och tomatpuré. Blanda ihop och tillsätt sedan grädden. Rör om och låt sjuda i 20–25 minuter tills såsen har reducerats lite. Krydda efter smak.
  5. Koka upp en stor kastrull med vatten. Krydda det kokande vattnet och tillsätt pastan. Koka sedan pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  6. När pastan har kokat klart så rör ner den i såsen.
  7. Servera i skålar och toppa med parmesan, persilja och svartpeppar.