I samarbete med Hellmann's

Vitlöksstekt oxfilé med rostade grönsaker, ingefärssyltad rödlök hasselnötter och kaprisdijonnasie

29 röster
60 m
4
Hellman's och Mailles Vitlöksstekt oxfilé med rostade grönsaker, ingefärssyltad rödlök och hasselnötter serverad med kaprisdijonaise
Foto: Hellmann's

En lyxig paradrätt som imponerar på middagsgästerna. Oxfilé med rostade grönsaker, picklad rödlök, rostade hasselnötter och majonnäs med dijonsenap och kapris.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Ingefärssyltad rödlök

  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 skivor ingefära
  • 2 rödlökar, tunnskivade

Oxfilé

  • 800 g oxfilé, skuren i 4 tournedos
  • 3 klyftor vitlök, grovhackade
  • 2 kvistar timjan
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Rostade grönsaker

  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 1-2 huvud broccoli
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Rostade hasselnötter

  • 1 dl hasselnötter

Kaprisdijonnaise

  • 2 dl Hellmann’s Real Mayonnaise
  • 2 msk Maille Original Dijonsenap
  • 1 msk kapris, hackad
  • 0,5 citron, finrivet skal (gärna ekologisk)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ingefärssyltad rödlök
    Värm ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull under omrörning tills sockret löst sig. Låt svalna, tillsätt löken, låt dra minst 1 timme innan servering.
  2. Rostade hasselnötter
    Rosta nötterna i 175 grader i ca 15 minuter tills skalet lossnar. Skala nötterna och grovhacka innan servering.
  3. Kött
    Rumstemperera köttet och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en panna, lägg i vitlöksklyftor och timjanskvistar. Stek i pannan och ös köttet under stekningen. Stek till innertemperatur 54 grader för medium. Låt vila ca 10 minuter. Servera tournedon hel eller i skivor.
  4. Rostade grönsaker
    Sätt ugnen på 250 grader grill. Dela varje broccoli i 4 klyftor. Lägg klyftorna tillsammans med tomater på plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta ca 10 minuter till fin färg.
  5. Kaprisdijonnaise
    Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
13 december 2017

Fler goda recept