Vit tryffel med rostad kokos och lime

koket.se
Hildas chokladtryfflar
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Vit tryffel med rostad kokos och lime

7 ingredienser

30 m

Vad sägs om läckra vita tryfflar med rostad kokos och lime? De är riktigt smarriga och fräscha på en och samma gång!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner10 - 15 tryfflar
  • 200 g vit bakchoklad, hackad (eller knappar)
  • 1,5 dl grädde
  • 1 limefrukt, skalet
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl riven kokos, rostad

Dekoration

  • 1 dl strösocker
  • 2 limefrukter, skalet (eller riven kokos)

Gör så här

  1. Lägg chokladen i en skål.
  2. Koka upp grädde, limeskal och salt i en kastrull.
  3. Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå i ca 30 sekunder.
  4. Rör om till alla choklad smält.
  5. Tillsätt den rostade kokosen (rosta kokosen i en torr stekpanna till gyllene färg, låt svalna). Rör om.
  6. Låt svalna något, plasta sedan skålen och ställ den i kylen i minst 3–4 timmar.

Dekoration

  1. Lägg strösocker i en skål och riv i lime. Blanda ihop till ett limesocker.
  2. Ta ut den stela tryffelsmeten och forma till önskad storlek genom att rulla smeten mellan handflatorna.
  3. Rulla därefter tryfflarna i limesockret, eller i rostad kokos.