• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vit pizza med rökt sidfläsk, gruyèreost och svartkål

Vit pizza med rökt sidfläsk, gruyèreost och svartkål
Foto: TV4
Filip Poon
Filip Poon

Vit pizza med rökt sidfläsk, gruyèreost och svartkål

5 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Lyxig pizza med lök, rökt sidfläsk, gruyèreost och svartkål. Toppas med gräddfil och finhackad gräslök. Pizzadegen gör du snabbt och enkelt, bakpulver används istället för jäst.

Ingredienser

portioner2 pizzor

Pizzadeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl vatten, kallt

Topping

  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 300 g rökt sidfläsk i bit, tärnad
  • 200 g gruyèreost, riven
  • 200 g svartkål
  • svartpeppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • solrosskott

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips! Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare.
  2. Sätt ugnen på 250 grader, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
  3. Kavla ut pizzabottnarna på mjölat bakplåtspapper.
  4. Topping
    Strö på ett lager gruyèreost, gul lök, sidfläsk och lägg på svartkålsblad. Peppra ordentligt.
  5. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa med klickar av gräddfil och strö över gräslök.