Vit och mörk chokladpaj

koket.se
Vit och mörk chokladpaj
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Vit och mörk chokladpaj

10 ingredienser

40 min + 2 i kylen

En paj med mycket choklad, både vit- och mörk choklad och pajskal gjort med kakao. Spela klippet för att se hur du får till snygga swirls som ett riktigt proffs.

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl florsocker
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • smör, att smörja formen med
  • kakao, att pudra formen med

Fyllning

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g vit bakchoklad
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smörj och pudra formen med kakao.
  2. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Blanda ner det kalla smöret i tärningar och blanda samman. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut något i en
  3. plastpåse och vila i kylen i minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen tunt på ett lätt mjölat bakbord, klä formen med degen. Picka botten med en gaffel.
  6. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter tills skalet är klart. Låt skalet svalna helt.
  7. Lägg hackad choklad i två separata skålar, vit i en och mörk i den andra. Koka upp grädden.
  8. Fördela grädden mellan de två olika skålarna och rör i respektive skål till en vit respektive och mörk chokladganache.
  9. Fyll skalet med chokladen och dra med en kniv för att skapa swirlmönster. Ställ sedan i kylen tills pajen är helt kall.
  10. Servera gärna med lite färska bär och kanske en klick grädde!