Vit och mörk chokladpaj
Vit och mörk chokladpaj
10 ingredienser
40 min + 2 i kylen
En paj med mycket choklad, både vit- och mörk choklad och pajskal gjort med kakao. Spela klippet för att se hur du får till snygga swirls som ett riktigt proffs.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Pajskal
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 dl florsocker
- 75 g smör
- 1 äggula
- smör, att smörja formen med
- kakao, att pudra formen med
Fyllning
- 200 g mörk choklad
- 200 g vit bakchoklad
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Smörj och pudra formen med kakao.
- Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Blanda ner det kalla smöret i tärningar och blanda samman. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut något i en
- plastpåse och vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt på ett lätt mjölat bakbord, klä formen med degen. Picka botten med en gaffel.
- Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter tills skalet är klart. Låt skalet svalna helt.
- Lägg hackad choklad i två separata skålar, vit i en och mörk i den andra. Koka upp grädden.
- Fördela grädden mellan de två olika skålarna och rör i respektive skål till en vit respektive och mörk chokladganache.
- Fyll skalet med chokladen och dra med en kniv för att skapa swirlmönster. Ställ sedan i kylen tills pajen är helt kall.
- Servera gärna med lite färska bär och kanske en klick grädde!