Vit kladdkaka med varma hjortron

1h 30m
4
Vit kladdkaka med varma hjortron
Foto: TV4

Mjuk kaka med vit choklad, serveras med varma hjortron

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 september 2017
1h 30m
4

Du behöver

  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • florsocker, till garnering

Värmda hjortron

  • 250 g frysta hjortron
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och bröa en form.
  3. Vispa ägg och socker poröst, vitt och fluffigt.
  4. Sikta i mjölet och vaniljsocker under omrörning i äggblandningen.
  5. Smält smöret i en kastrull.
  6. Hacka chokladen till grövre bitar och lägg i en större skål.
  7. Häll sedan det smälta smöret över chokladen, rör runt tills all choklad har smält.
  8. Häll i chokladen i bunken med de övriga ingredienserna och rör runt. 
  9. Häll över smeten i den bröade formen och sätt den mitt i ugnen och låt grädda i ca 15 minuter.
  10. Ta ut kakan och låt svalna. När den är tillräckligt sval placera den i frysen så den får stabilisera sig i ca 60 minuter.
  11. Hjortron
    Värm upp hjortronen i en kastrull tillsammans med socker. Rör runt då och då så att de håller sig hela.
  12. Servering
    Lägg upp en bit kaka på ett fat och pudra över florsocker.
  13. Servera med en klick varma hjortron.
Kommentera receptet

Fler goda recept