Vit kladdkaka med lime
Vit kladdkaka med lime
13 ingredienser
1 h
Vit kladdkaka med lime, vit choklad och rostad kokos är en riktigt somrig version på den så älskade kakan!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka
- smör (till formen)
- 1 dl riven kokos
- 200 g vit bakchoklad
- 200 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 3 limefrukter, ekologiska
Dekoration
- 3 dl grädde, lättvispad
- 2 dl kokoschips
- färska bär
- färsk citronmeliss
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Rosta riven kokos i en stekpanna och låt svalna helt.
- Hacka den vita chokladen fint.
- Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Tillsätt den vita chokladen och rör om till allt smält. Häll över i en skål för att svalna helt.
- Vispa ihop strösocker och ägg för hand, du behöver inte vispa länge utan bara så det går ihop. Häll i det avsvalnade chokladsmöret och rör om.
- Sikta i vetemjöl i smeten och vänd runt med en slickepott.
- Tvätta och skrubba limefukterna. Riv ner zest och pressa i saften i smeten. Vänd runt så allt blandas.
- Smöra en form med smör som är 22 centimeter i diameter och häll i den rostade kokosen. Skaka ur överflödig kokos.
- Häll i smeten i formen och grädda kakan näst längst ner i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska vara något lös i mitten.
- Ta ut kakan och låt svalna helt i kyl innan servering.
- Servera kladdkakan med lättvispad grädde, rostade kokoschips, färska bär, citronmeliss och pudra över florsocker.