Smält smöret i en kastrull och ta bort från värmen.
Tillsätt de vita chokladknapparna och rör om tills allt har smält.
Rör ner strösocker samt vetemjöl i kastrullen och blanda till en jämn smet.
Knäck i ett ägg i taget och rör om ordentligt mellan varje.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform som är 22 cm i diameter. Smöra även kanterna och klä dem med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 15–18 minuter. Kakan ska vara gräddad 3–4 cm in från kanten men fortfarande lös i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna helt i formen i kylskåpet.
Cheesecake
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter.
Mät upp grädden i en skål och vispa till luftig konsistens, ställ åt sidan.
Vispa florsocker och färskost med en elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
Pressa ner saften från limefrukterna i en kastrull och värm upp. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smält. Låt sedan blandningen svalna något.
Ringla ner blandningen i smeten under tiden som du vispar med elvispen.
Vänd sedan ner den vispade grädden med en slickepott.
Fördela blandningen över den vita kladdkakan i springformen.
Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i minst 5 timmar.
Passionsfruktsspegel
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter så att det mjuknar.
Dela passionsfrukterna och skrapa ner fruktköttet i en kastrull.
Tillsätt vatten samt socker och värm upp tills sockret har löst sig helt.
Mixa försiktigt blandningen med en stavmixer (valfritt, men det ger mer saft) och sila sedan ner blandningen i en bunke för att få bort kärnorna.
Pressa i limesaften och rör om.
Krama ur gelatinbladet och vispa ner det i den varma vätskan tills det smält helt.
Låt smeten svalna tills den är ljummen, men fortfarande lös.
Häll försiktigt passionsfruktsspegeln över den kalla cheesecakefyllningen.
Ställ in i kylen och låt stelna i några timmar innan servering.