Vit Kimchi

0 röster
1 dygn + 4 dygn i kylen

Vit Kimchi är en mildare variant på den koreanska klassikern kimchi. Det är det perfekta tillbehöret till bland annat Koreansk BBQ! 

Visa mer
1 dygn + 4 dygn i kylen

Du behöver

  • 1 kg salladskål
  • 100 g päron, rivet
  • 50 g ingefära
  • 25 g vitlök
  • 20 g jodfritt havssalt
  • 1 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas. Använd då mineralvatten eller vatten från egen brunn)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela 1 kg salladskål på mitten, ta bort botten och skär 3 cm breda strimlor.
  2. Mixa vitlök, ingefära, salt, päron och 1 dl vatten till en jämn smet. Blanda kålen med smeten och massera in det under 3 min.
  3. Packa i en glasburk eller kruka med lock, tryck ner ordentligt så att vätskan står över grönsakerna.
  4. Låt det stå i rumstemperatur i 1 dygn, sedan 4-14 dagar i kylen. Pys locket ibland. Därefter är kimchin redo att ätas.
17 juli 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...