Vit chokladpaj med citron

Vit chokladpaj med citron
Foto: Tv4

Vit chokladpaj med citron

12 ingredienser

45 m

Den här läckra pajen med vit choklad och citron serveras med grädde och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner bitar
  • 200 g smör
  • 250 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 citroner (ekologiska)
  • smör (till formen)

Servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl färska hallon (och/eller blåbär)
  • 0,5 dl riven kokos
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen.
  3. Ta av kastrullen med smöret från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills allt har smält samman.
  4. Rör ihop ägg, socker, mjöl, salt och chokladblandningen i en skål.
  5. Skölj och skrubba citronerna i rinnande vatten. Finriv citronzesten och tillsätt i smeten.
  6. Smörj en stor form. Häll i smeten i formen.
  7. Grädda kakan i ugnen i ungefär 30 minuter (om man önskar ett kladdigare resultat blir 25 minuter lagom).
  8. Låt kakan svalna i 5 minuter.
  9. Servering
    Skär upp och servera kakan snyggt på ett serveringsfat. Toppa med grädde, bär, kokos, mynta och lite av den rivna citronen om det finns över.