Vit chokladmousse med blodapelsin och korallflarn

Vit chokladmousse med blodapelsin och korallflarn
Foto: TV4/Johan Carlén
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Vit chokladmousse med blodapelsin och korallflarn

14 ingredienser

30 min

"Har du ingen sifon så använd ett annat recept på vit chokladmousse och servera det med de marinerade blodapelsinerna och korallflarnen. Servera gärna denna dessert i martiniglas, då står blodapelsinklyftorna fint mot sidorna på glaset. Att göra chokladmousse i sifon är som att äta ett fluff med maximalt med smak - har du inte gjort det innan så testa!" /Carla Von Hofsten

Ingredienser

portioner4 - 6

Blodapelsinsallad

  • 10 blodapelsiner
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vatten

Vit chokladmousse

  • 100 g vit bakchoklad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt (eller turkisk yoghurt)
  • 1 limefrukt

Korallflarn

  • 90 g vatten
  • 40 g rapsolja
  • 10 g vetemjöl

Montering

  • pistagenötter, saltade och hackade (valfritt)
  • limeskal, finrivet
  • hushållsfärg (gul eller röd)

Gör så här

Blodapelsinsallad

  1. Skala och filéa blodapelsinerna genom att först skära bort allt vitt skal och sedan skära ut varje klyfta för sig.
  2. Koka upp en sockerlag av strösocker, vaniljsocker och vatten i en kastrull. Låt koka ca 3 minuter.
  3. Låt lagen svalna och lägg sedan ner blodapelsinbitarna i sockerlagen. Låt stå tills servering.

Vit chokladmousse

  1. Smält den vita chokladen i micron 30 sekunder åt gången eller över ett vattenbad.
  2. Vispa grädden lätt och glansig, det är jätteviktigt att den inte blir för fast.
  3. Riv skalet på limen. Använd endast det gröna av skalet och pressa ut hälften av saften.
  4. Rör ner den smälta chokladen, yoghurten, limeskal och limesaft i grädden till en len kräm.
  5. Häll upp på spritspåse eller plasta in bunken tills det är dags för servering.

Korallflarn

  1. Förbered gärna dessa flarn dagen innan.
  2. Blanda allt i en skål till en lös och jämn smet.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme.
  4. Häll i några skedar smet (beroende på hur stora du vill ha flarnen).
  5. Stek och låt det fräsa tills det slutar bubbla kraftigt och flarnen tystnar. Om du har ett stänkskydd så använd gärna det då oljan kommer stänka.
  6. Lyft försiktigt upp flarnen med en tunn stekspade och lägg dem på hushållspapper så att oljan får rinna av.

Montering

  1. Fyll botten av varje glas med blodapelsinsalladen.
  2. Toppa med några skedar vit chokladmousse.
  3. Strössla över pistagenötter och limeskal samt stick ner ett korallflarn i moussen.
  4. Servera direkt!